7th International Conference on Chemical Looping

17.10.2024 Informacje

Od 29 września do 2 października 2024 r. prof. dr hab. inż. Tomasz Czakiert, dr hab. inż. Rafał Rajczyk, prof PCz z Wydział Infrastruktury i Środowiska, Politechnika Częstochowska oraz prof. dr hab. Jarosław Krzywański z Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie uczestniczyli w 7. Międzynarodowej Konferencji na temat pętli chemicznych, która odbyła się w Banff w prowincji Alberta w Kanadzie.
Na sesjach zaprezentowano trzy referaty, które zostały również uwzględnione w materiałach konferencyjnych. Ponadto prof. dr hab. inż. Tomasz Czakiert zasiadał w Komitecie Naukowym, a prof. dr hab. Jarosław Krzywański przewodniczył jednej z sesji.

Prezentowane wyniki uzyskano w ramach Projektu -MsLimitCO2 „Multi-scale investigation of chemical looping combustion of biomass pellets towards negative CO2 emission” (Umowa nr WPC3/2022/44/MSLimitCo2/2024) był finansowany w ramach III Polsko-Chińskiego/Chińsko-Polskiego Wspólnego Programu Badawczego realizowanego przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju oraz Ministry of Science and Technology of the People's Republic of China

t_czakiert.jpg
prof. dr hab. inż. Tomasz Czakiert

t_cakiert_1.jpg
dr hab. inż. Rafał Rajczyk, prof PCz
t_cakiert_10.jpg
prof. dr hab. Jarosław Krzywański


t_cakiert_11_baner.png

Copyright © Politechnika Częstochowska. Wszystkie prawa zastrzeżone.

uczelnia_dostepna.svgPolitechnika Częstochowska uczelnią dostępną.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Logo Fundusze EuropejskieFlaga PolskiLogo Narodowego Centrum Badań i RozwojuFlage Unii Europejskiej

Cenimy sobie zaufanie użytkowników i szanujemy ich prywatność. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.  W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej o plikach cookies i o ochronie Twojej prywatności przeczytasz w Informacje o cookies

Zapisano